Leonard kleinMijn naam is Leonard van de Wetering. Ik werk sinds 1999 als maatschappelijk werker bij het EBC en heb met name een "voordeur functie". Iedere ochtend tot 10 uur ben ik telefonisch bereikbaar voor hulpvragers en verwijzers. Daarnaast geef ik ambulante woonbegeleiding in ons Hoarding-arrangement en werk ik 16 uur per week bij Team Via van de GGD in Harderwijk. Ik zoek mensen op die reguliere zorg weigeren of mijden en probeer hen weer richting hulpverlening te begeleiden.

Ik heb een erg afwisselde baan en dat bevalt me prima. De combinatie van christelijk gemeenschapsleven en hulpverlenen is voor mij de reden dat ik bij EBC Zorg ben gaan werken. Ik zie mijn werken en leven dan ook als roeping: "Doorgeven wat ik in Christus heb ontvangen".

Ik geloof erg in de wederkerigheid in de hulpverleningsrelatie. Ik kan wat voor de ander betekenen en de ander evengoed voor mij. Het gemeenschapsleven is hier een ideale vorm voor. Je ontdekt in het leven met de bewoner niet alleen zijn/haar problematische kant, maar ook zijn/haar mooie kanten. Dit te ontdekken geeft mij veel voldoening in mijn werk.

 

 

 

 

 

 

Online donatie