Het project op het Centrumplein bestaat uit zes appartementen, onderdeel van een groot appartementencomplex. Op de begane grond bevinden zich winkels (waaronder een Boni supermarkt, een boekhandel en een slagerij). Op de eerste en tweede etage bevinden zich wooneenheden.

Woningcorporatie UWOON verhuurt deze appartementen, het EBC levert de zorg.

Dit project valt onder de 24-uurs zorg van het EBC. Het Schuilplaatsteam is verantwoordelijk voor de begeleiding en steun aan de bewoners. Zij kunnen op verschillende manieren gebruik maken van de zorg van het EBC.

De begeleiding bestaat met name uit individuele ondersteuning. Een aantal keren per week komen een begeleider en woontrainer op bezoek voor een gesprek en/of praktische ondersteuning.

Daarnaast kunnen de bewoners op de Schuilplaats terecht voor dagbesteding, contact met een groepswerker en/of deelname aan bepaalde groepsmomenten. Er is 24 uur per dag een bereikbaarheidsdienst.

Het woonproject Centrumplein is er een goed voorbeeld van hoe de hulpvraag  kan aansluiten bij de meest actuele ontwikkelingen in de zorg. De overheid stimuleert zorgvragers zoveel mogelijk eigen woonruimte te organiseren waarbij, indien nodig, ondersteuning kan worden aangevraagd.

De bewoners hebben een zelfstandige woonruimte waarbij ze de benodigde zorg kunnen inkopen bij het EBC.

Financiering van de zorg op het Centrumplein verloopt via een Persoonsgebonden Budget (PGB). Cliënten kunnen in overleg en samenspraak met het EBC een PGB aanvragen bij het Zorgkantoor in Zwolle.

Online donatie