Beschermd wonen als het even niet alleen gaat.

Beschermd wonen bij EBC Zorg betekent werken aan jezelf in een veilige omgeving. Beschermd wonen bieden wij aan op de Schuilplaats in 't Harde en de Eikenhorst in Oldebroek.

Neem contact op

 

Beschermd wonen

Beschermd wonen bij EBC Zorg betekent 24-uurs opvang en begeleiding in groepen of individueel. We begeleiden (jong-)volwassenen met complexe psychische problemen of met autisme. 

Kleinschalig beschermd wonen bij EBC Zorg

EBC Zorg biedt kleinschalig beschermd wonen aan op locatie de Eikenhorst en de Schuilplaats. Dit zijn landelijk gelegen locaties in een prikkelarme omgeving.
Je woont zelfstandig in een overzichtelijke omgeving, dit creëert een gevoel van vertrouwen en veiligheid. De begeleiders zijn dichtbij, denk hierbij aan samen koffiedrinken, een spelletje doen etc. 
Tijdens het beschermd wonen helpen wij jou bij het vinden van structuur. EBC Zorg is gespecialiseerd in begeleiding van mensen met crisis- en trauma-ervaringen. Weet je niet precies wat er aan de hand is, dan observeren we jou in de eerste periode en besluiten samen wat het beste plan voor jou is.

Direct aanmelden

Beschermd wonen autisme

Locatie Eikenhorst is een beschermde woonvorm gespecialiseerd in Autisme Spectrum problematiek en ontwikkelingsproblematiek. We werken samen met behandelaars uit de GGZ. We bieden zorg op maat die erop is gericht om jou te helpen zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij te functioneren. Beschermd wonen met autisme betekent bij EBC Zorg dat je een woonruimte ter beschikking krijgt en vanuit deze plek wordt geholpen weer een dagritme te ontwikkelen.

Samen met onze activeringscoaches helpen we je om het dagelijks leven in te richten. Zij kijken met jou naar mogelijkheden zoals opleiding, dagbesteding of werken. Je kunt ook aansluiten bij gezamenlijke activiteiten. De begeleiders stimuleren je om bijvoorbeeld deel te nemen aan maatschappelijke en/of kerkelijke activiteiten.

Bekijk locatie  of Meld je aan

Beschermd wonen psychiatrie

Op locatie de Schuilplaats bieden wij beschermd wonen bij psychiatrische- en psychosociale problematiek. De Schuilplaats is een beschermde woonvorm voor
24-uurs opvang en begeleiding in groepen of individueel. We begeleiden (jong-)volwassenen met complexe problemen. Denk hierbij aan een onveilige thuissituatie, traumaverwerking, psychiatrische problemen of de overbrugging naar een passende behandeling. 

We werken intensief samen met behandelaars uit de GGZ. Zo kunnen we goede en heldere informatie verzamelen ten behoeve van jouw diagnostiek en de behandeling. Naast de begeleiding oefen je in de dagelijkse praktijk. De zorg wordt op maat geboden en is op jouw zelfstandigheid gericht. Op het terrein van de Schuilplaats zijn mogelijkheden voor dagbesteding bijvoorbeeld in de vorm van sportief of creatief bezig zijn. Of  je volgt een opleiding of gaat werken.

Bekijk locatie  of Meld je aan

Praten helpt! Zeker als je gesprekspartner een mensen-mens én een echte professional is die jou graag wil helpen!

Nora (32) vertelt:
"Ik zat behoorlijk in de knoei met mezelf. Wist dat er iets niet in orde was. Soms kon ik van de kleinste dingen helemaal in de knoop raken. Samen met de maatschappelijk werker van EBC Zorg hebben we gezocht naar de oorzaken. Dat duurde even, maar het bracht gelukkig wel de oplossing. De oorzaak van mijn psychische gesteldheid is niet weg. Dat kan helaas niet. Maar ik kan er nu wel beter mee omgaan.

Heb je een vraag of opmerking over beschermd wonen?
Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Wil je graag direct contact?