Opvang op een veilige en rustige locatie

Lees hier hoe we jou (en je gezin) helpen wanneer je tijdelijk en acuut een andere woonplek nodig hebt.

Neem contact op

 

TOP Elburg

Time Out Plek Elburg (TOP Elburg) is een veilige en rustige opvanglocatie in Elburg voor (kwetsbare) burgers die tijdelijk (2 tot 4 weken) en acuut een andere woonplek nodig. TOP is een samenwerkingsverband van onder meer de gemeente Elburg, Elburgse zorgprofessionals, kerken, maatschappelijk werk en vrijwilligers. TOP heeft als doel om escalaties en intensieve zorg te voorkomen door tijdig opvang en ondersteuning te bieden binnen de eigen gemeente. De regie en coördinatie van TOP Elburg wordt verzorgd door EBC Zorg.

Organisaties die in TOP samenwerken:

Verhalen uit de praktijk

… In de ESC kantine praat een trainer met één van zijn pupillen. Plotseling begint de jonge twintiger te huilen en blijkt hij thuis grote problemen te hebben met zijn ouders. De trainer heeft van TOP gehoord en informeert naar de mogelijkheden. Na een gesprek bij TOP mag de jongen direct naar de TOP woning. Daar kan hij afstand nemen van de thuissituatie en tot zichzelf komen. Tijdens deze weken wordt professionele hulp aangevraagd waar de jongen en zijn ouders na thuiskomst mee kunnen beginnen.

…. Een diaken van de kerk is bij een gezin op bezoek en merkt dat er een heel geladen en onprettige sfeer is. Al gauw blijkt dat het helemaal niet goed zit in de relatie. De vrouw geeft aan dat ze nú weg moet met de kinderen. Ze is bang dat het anders mis gaat. De diaken neemt contact op met TOP Elburg en de volgende dag al kan de vrouw met haar kinderen naar de Time Out Plek.

Heb je een vraag, opmerking of een melding?
Neem dan contact met ons op.

Neem contact op

Wil je graag direct contact?

Bekijk ook
Ouders en kinderen
Wij begeleiden gezinnen en zwangere vrouwen zonder huisvesting in een belangrijke fase in hun leven.